Polsklachten

Heb je last van je pols? Dan maak je waarschijnlijk verkeerd gebruik van het toetsenbord en de muis. De polsklachten ontstaan, anders dan bijvoorbeeld bij een val, geleidelijk. Hierdoor merk je niet direct dat de pijn ontstaat door een verkeerde houding. Deze klachten vallen onder de noemer muisarm. Dit is een aandoening die sluipenderwijs je spieren en/of gewrichten aantast, en waar je bij niet tijdig ingrijpen, langere tijd veel last van kunt hebben.

Oorzaak van polsklachten

Bij polsklachten die waarschijnlijk zijn ontstaan door computergebruik is het van belang de oorzaak van de pijn te vinden. Er bestaat geen oplossing die voor iedereen geschikt is. Ergonomique hanteert de filosofie dat de beste manier om een structurele oplossing te vinden het testen van ergonomische hulpmiddelen is op de eigen werkplek. Door een aantal weken te werken met onze producten merk je of er verbetering optreedt.

Oplossingen voor polsklachten

Het is bij polsklachten erg belangrijk dat de schouders ontspannen zijn. Wanneer de spieren in de schouder aangespannen zijn, worden zenuwen en de bloedbaan afgekneld. Dit is nadelig voor het herstelproces. Om de schouder te ontspannen moet de bureaustoel op de goede hoogte zijn afgesteld: Als je rechtop zit en je schouders ontspant,  dienen de ellebogen zich niet onder het werkblad van het bureau te bevinden. Daarnaast is het van belang dat je elleboog zich dicht naast je zij is geplaatst. Hoe hoger je de elleboog optilt, des te meer spanning in de schouder. Dit is vooral lastig bij het werken met de muis, een verticale muis kan oplossing bieden.

Polsklachten kunnen ook ontstaan doordat je bij het computergebruik teveel naar voren leunt met het bovenlichaam. Er komt druk op de polsen, je tilt als het ware de hand wat omhoog. Spieren rond het polsgewricht spannen aan en er ontstaat druk op de pezen. Een oplossing hiervoor is een ergonomische polssteun. Door gebruik te maken van een polssteun word je automatisch gedwongen rechtop te zitten. En kan de onderarm met minder spanning het toetsenbord en/of de muis bedienen.

Uitproberen ergonomische oplossingen voor polsklachten

Door gebruik te maken van een proefplaatsing kun je op de eigen werkplek uittesten wat het beste werkt. Neem gerust met ons contact op, onze adviseurs spreken dagelijks mensen met allerlei klachten en kunnen goed inschatten welke producten het meest geschikt zijn. Zelf een proefpakket muizen of proefpakket polssteunen aanvragen via de website kan natuurlijk ook. Hoe dan ook geldt dat de proefplaatsing kosteloos is. Wij brengen de producten naar je toe en halen het ook weer op. Je betaalt alleen voor een product als het goed bevalt en je er mee wil blijven werken. Dus echt no cure no pay.

Pijn in de pols